Bob Swart (aka Dr.Bob)
Bob Swart Training & Consultancy (eBob42)
Laatste Update: oktober 2017
Welkom bij eBob42 - de website van de eenmanszaak Bob Swart Training & Consultancy met als doel het schrijven van artikelen/boeken, het geven van trainingen en workshops (met eigen cursusmateriaal) en advies & ondersteuning - waarbij alles draait om de ontwikkeltool Delphi (Windows, Linux, Android, MacOS en iOS).
Deze website bevat informatie over Delphi in de vorm van vele artikelen en de gratis Delphi OplossingsCourant.

Helmond Brandevoort Delphi Trainingen
Mijn Delphi trainingen zijn inclusief dik cursusboek en e-mail ondersteuning (ook achteraf als de training is afgelopen) plus toegang tot het members-only deel van m'n website. Vanaf 2007 worden de trainingen gegeven in mijn nieuwe cursusruimte in Helmond Brandevoort (ideaal met de trein bereikbaar).
Alle Delphi onderwerpen zijn ook als maatwerk training mogelijk in de vorm van een Delphi Workshop in Helmond Brandevoort, of Custom Clinic (op lokatie).

Delphi Cursusboeken
Wie met Delphi aan de slag wil, maar de documentatie ook wat minder toegankelijk vindt, kan overwegen mijn Delphi cursusboeken als zelfstudie aan te schaffen. De Delphi 8 for .NET cursusboeken werden vanaf 2004 door Borland in licentie gebruikt voor alle Delphi 8 trainingen wereldwijd (sommige trainingsbedrijven gebruiken ze zelfs nog steeds)!
De Delphi 2005 en 2006 cursusboeken waren in principe alleen bedoeld als materiaal bij mijn Delphi trainingen, maar zijn nu op verzoek ook "los" verkrijgbaar.
Het Delphi 2006 ASP.NET Web Development cursusboek wordt nu ook door Borland zelf gebruikt en verkocht.

Delphi ondersteuning nodig?
Behalve voor het geven van trainingen en workshops, ben ik regelmatig ook (part-time) beschikbaar als technisch consultant, (remote) ontwikkelaar of trouble-shooter voor verschillende soorten Delphi projecten onder Windows, (ASP).NET, of Linux (met Delphi en CrossKylix).
Stuur vrijblijvend een voor meer informatie en beschikbaarheid.

SDN Delphi "Orgo"
Vanaf december 2005 ben ik ook een SDN Delphi Orgo, wat betekent dat ik (nog) meer energie ga steken in de SDN. Naast het schrijven en spreken op SDE's en SDC's zal ik ook mijn contacten in de Delphi wereld gebruiken om de Delphi-sectie en Delphi events te ondersteunen.

Delphi Weblog
Ik heb nu ook een (engelstalige) weblog, zelfgeschreven in Delphi 2005 met behulp van ASP.NET en ECO II. Sinds begin augustus 2005 is de weblog "live" te lezen op http://www.drbob42.com/blog.


This webpage © 1999-2012 by webmaster drs. Robert E. Swart (aka - www.drbob42.com). All Rights Reserved.